Baskemölla IF

Referat: Borrby IF - Baskemölla IF

Borrby IF - Baskemölla IF = 6-1 (1-0)
Målaskyttar: Hampus Kristensson 2, Casper Nilsson 2, Jakob Mårtensson 1 och Marcus Sassersson 1

En härlig premiärvinst för Borrby IF, som trots de klara siffrorna satt långt inne. Baskemölla spelade trevlig fotboll och under de första 20-25 minuterna så vaskade de fram en hel del farligheter. Bland annat fick Tom sträcka på sig och tippa en boll i ribban samt att de hade bud på straff också. Från minut 30 fick BIF ordning på spelet och i en snabb spelvändning slog Hugo ett snyggt inlägg som Casper dundrade in 1-0 på. Detta resultat stod sig halvleken ut.
I början av andra halvlek utökade Borrby ledningen genom att Hampe säkert satte 2-0 på straff. Starx därefter gjorde Baske 2-1 på en frispark från 30 meter. Repliken kom omgående då Jacke mycket snyggt skruvade in en hörna. Strax därefter fick Baskemölla en spelare utvisad och då orkade de inte längre stå emot. BIF radade upp chanser och 4-1 gjorde Casper efter snygg framspelning av Ludvig. 5-1 stod Marcus för och avslutande 6-1 gjordes av matchens gigant Hampus. Även Casper förtjänar extra beröm då han förutom 2 mål, spelade väldigt moget för sin ålder.
Ett stabilt försvarsspel från Baddarpågarnas sida lade grunden till 3 poäng.
Baskemölla förtjänar beröm för sitt fina passningsspel och för deras del är det bara en tidsfråga innan poängen börjar ramla in.
Nästa hemmamatch är inte förrän den 21 augusti mot Glemmingebro. Först väntar 3 bortamatcher Rörum SK, Svenstorps IF och Branteviks IF.